بزرگترین وبلاگ تخصصی ماهیان آکواریومی


حمل و نقل ماهی و گیاه در آکواریوم

حمل و نقل ماهی :
یکی از نکات ظریفیه که خیلی باید در موردش دقت کرد . وارد شدن ضربه به کیسه حمل ماهی ها , یا سرد شدن آب کیسه و یا کم شدن هوای داخل کیسه حمل و نقل باعث صدمات جبران ناپذیری به ماهی میشه که گاه در دراز مدت اثر خودشو نشون میده . در موقع حمل و نقل ماهی و یا حتا خرید ماهی بهتره که از دبه های پلاستیکی کوچک استفاده بشه که هم جلوی ضربه های وارده رو میگیرن و هم توسط بعضی از انواع ماهی ها که زائده های تیزی دارن مثل لوچ دلقک , کیسه نایلونی پاره نمیشه و شما رو دچار دردسر نمیکنه . بهتره نیمی از اون رو از آب پر کنید و باقی ظرف رو خالی بذارید . بهتر اینه که آب داخل دبه رو هم از منزل با خودتون بیارید چون معمولن آبی که توسط آکواریوم فروشی ها در کیسه های حمل ماهی پر میشه , حاوی بیماری هست و باعث میشه که آب آکواریوم شما آلوده بشه . در صورتیکه از دبه استفاده نمیکنید , موقع خرید ماهی از فروشنده تقاضا کنید تا داخل کیسه ماهی شما رو با اکسیژن پر کنه و بعد اونو در داخل کیسه نایلونی سیاه رنگ قرار بده تا ماهی دچار استرس نشه .
در موقع حمل ماهی همینطور باید دقت کنید که کیسه نایلونی در فضای سرد قرار نگیره . چون اغلب ماهی ها متعلق به آب گرم هستن و در صورت قرار گرفتن در هوای سرد بهشون شوک وارد میشه . بعضی از ماهی های حساس مثل دیسکوس ها هم در موقع حمل و نقلشون باید خیلی احتیاط کرد وگرنه اگر دچار استرس و یا تغییر حالت شیمیایی یا حرارتی آب بشن , غذا نمیخورن و افسرده میشن . برای اینکار باید اونها رو آب به آب کرد به روش زیر :

در کیسه رو خوب محکم کنید و لایه بیرونی کیسه رو خوب بشورید و کیسه رو توی آب آکواریوم قرار بدین و 20 دقیقه صبر کنین تا دماای آب کیسه با دمای آب آکواریوم یکی بشه

بقیه ادامه مطلب...........................


ادامه مطلب
نويسنده: Pardis | تاريخ: چهار شنبه 10 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

استرس ماهی ها

عوامل استرس در ماهیان آکواریومی

 

 اکثر ماهیان زینتی می توانند خودشان را با شرایطی که مقداری با محیط طبیعی آن ها متفاوت باشد وفق دهند اما این بدین معنا نیست که این شرایط یک فضای کامل و سالم برای رشد ماهیان آکواریومی هست . ماهی ها داری سیستم ایمنی در بدن خود می باشند که اگر ماهی ها در شرایط محیطی مناسب نگهداری شوند و عوامل استرس زا در آکواریوم به حد اقل برسد ماهی ها با استفاده از این سیستم ایمنی به خوبی می توانند در برابر بیماری ها از خود مراقبت کنند عوامل استرس زا در آکواریوم باعث مختل شدن سیستم ایمنی ماهی ها و در نتیجه آسیب پذیر شدن آن ها در برابر انواع بیماری ها می شود . البته این را نیز نباید فراموش کنیم که از بین بردن استرس در آکواریوم همه چیز نیست اما تا 90 % می تواند برای پیشگیری از بیماری ها و طول عمر ماهی ها به ماهی بازان کمک کند. .

 http://mahieman.persiangig.com/Fish/flowerhorn7.jpg


عوامل استرس زا

1 خریداری ماهی های مناسب با شرایط آب تانک یکی از عوامل جلوگیری از استرس می باشد . مثلا بعضی از ماهی ها نیاز به آبی با PH قلیایی دارند و برخی دیگر آبی با خواص کمی اسیدی را می پسندند و دسته ای دیگر نیاز به آب با شرایطی خنثی دارند. من باب مثال و جود یک تیکه چوب در اکواریوم مالاوی ها می تواند شرایط آب را بر هم بزند یا یک تیکه مرجان آهکی در آب دیسکس که این برهم خوردن شرایط آب می تواند باعث استرس در ماهی ها شود .

2 ترکیبات نیتروژن ( آمونیاک - نیتریت - نیترات ) که درجات مختلفی از مسمومیت را می توانند ایجاد کنند و در همه درجات استرس زا هستند . مقدار کمی از آمونیاک می تواند باعث مسمومیت ماهی ها شود . برای جلوگیری از به وجود آمدن امونیاک آکواریوم به فیلتر بیولوژیک مناسب نیاز دارد تا آمونیاک را به نیتریت و نیترات تبدیل کن اما توجه داشته باشید که خود نیترات هم می تواند باعث استرس در ماهی ها شود که با سیفون منظم ضایعات می توان مقدار آن کاست .

3 درجه حرارت : درجه حرارت باید متناسب با ماهی های داخل تانک تنظیم شود . برخی ماهی ها به آبی نسبتا سرد نیاز دارند و برخی دیگر به آب تقریبا ولرم وجود دمای نا مناسب می تواند باعث استرس در ماهی ها و در نتیجه خوب عمل نکردن سیستم ایمنی بدن ماهی شود .

4 برخی از ماهی ها نیاز به آب لب شور برای زندگی مناسب دارند در حالی که برخی دیگر از ماهیان حتی مقادیر کمک نمک در اب باعث استرس در آن ها می شود . مثلا : به آب ماهی مولی باید مقداری نمک آضافه شود تا ماهی به حد اکثر فعالیت و سلامت برسد . این در حالیست که بسیاری از کت فیش ها و جود نمک در آب را تحمل نمی کنند .

5 اندازه مخزن : اندازه مخزن رابطه مستقیم با ماهی که در آن می خواهیم نگهداری کنیم دارد . اگر مخزن کوچکتر از حد معمول برای ماهی ها باشد باعث تنش در نماهی ها می شود و ممکن است آن ها از خود رفتار پرخاشگرانه بروز دهند . گاهی ممکن است بسته به شرایط اندازه تانک باید بقزرگتر از حد معمول باشد . مثلا زمانی که یک جفت ماهی سیکلید در تانک به جفت گیری و تخم ریزی می پردازند منطقه وسیعی از تانک را قلمرو خود قرار می دهن و به شدت از ان محافظت می کنند و در چنین شرایطی اگر فضای باقی مانده برای سایر ماهی ها کم باشد آن ها دچار استرس می شوند .

6 سازگاری ماهی ها با یکدیگر از لحاظ رفتاری : باید توجه داشت که ماهیان زینتی از خانواده ها و مناطق مختلفی در جهان هستند و این باعث به وجود آمدن ماهی های خشن و صلحجو شده است شما باید به یاد داشته باشید که ماهیان صلحجو را باهم و ماهیان خشن را نیز بایکدیگر نگهداری کنید . این را هم به یاد داشته باشید که برخی گونه از ماهی ها ممکن است صلحجو باشن اما نسبت به برخی گونه از ماهی ها رفتار خشنی از خود بروز می دهند . از عوامل مهمی که می تواند به کاهش تنش و استرس و سازگاری ماهی ها با یک دیگر کمک کند رعایت هم خوانی ماهی ها از لحاظ جثه با یکدیگر است . مثلا وجود یک ماهی 40-50 سانتی هر چقدر هم که صلح جو و آرام باشد باعث استرس در یک ماهی 10-15 سانتی می شود . برخی گونه از ماهی ها باید به شکل گروهی نگهداری شوند و برخی دیگر تکی و اگر گروهی نگهداری شوند نسبت به هم نوعان خود رفتار مناسبی ندارد و اگر غیر از این شود باعث به وجو آمدن استرس و فشار در ماهی ها خواهد شد .

7 میزان اکسیژن موجو در اب یکی دیگر از عوامل سلامت و شادابی ماهی هاست . وجود اکسیژن پایین باعث خوب عمل نکردن سیستم امنی بدن ماهی و استرس شدید در ماهی خواهد شد و در شرایط حاد حتی منجر به مرگ ماهی می شود . یک نکته هرچه دمای آب بالاتر برود اکسیژن آب کاهش پیدا می کند .

8 رژیم غذایی نامناسب و نوع تغذیه از عوامل استرس زا در ماهی است . بهترین نوع تغذیه این است که تغذیه با تعدات دفعات بالا و مقدار غذای کم در هر وعده انجام شود . هم چنین یک رژیم غذایی با تنوع بالا به سلامت و کاهش استرس در ماهی کمک خواهد کرد . در ضمن از دادن غذاهای تاریخ گذشته به ماهی ها خود داری کنید چون این غذا ها و یتامین ها و خواص غذایی مفد خود را از دست داده اند و بیشتر شکم پر کن هستند.

9 تا حد امکان از دارو در اب تانک استفاده نکنید چون باعث از بین بردن باکتری های مفید و بر هم خوردن شرایط آب می شود و در نتیجه ماهی دچار استرس خواهد شد .
10 از اضافه کردن آب کر دار و تصفیه نشده به تانک خود داری کنید .

نشانه های استرس و فشار در ماهی ها

به طور کلی هر گونه رفتار ماهی که متناسب با هنجار آن ماهی نباشد می تواند نشانه ای از استرس در ماهی باشد . مثلا برخی ماهی ها همیشه در حال شنا کردن سرع در اب هستند و برخی دیگر به آرامی شنا می کنند برخی دیگر اکثر روز بی حرکت هستند بعضی ها شب شنا می کنند . بعضی ها در سطوح پایینی آب شنا می کنند و بعضی دیگر در بالای آب که هر گونه تخلف از این هنجار های طبیعی نشانه ای از عوامل فشار و استرس در ماهی می تواند باشد .

نشانه های شایع عبارتند از


1 تنفس ماهی در سطح آب که بر اثر کاهش اکسیژن محلول در اب به وجود می آید . دلایل آن می توان خوب کار نکردن وسایل اکسیژن رسانی - وجود مسمومیت در ماهی - جراحت آبششی - بالا رفتن نیترات آب و ...

2 غذا نخوردن یا خوب غذا نخوردن ماهی ها

3 تکان های سریع و غیر معمول در ماهی . که ممکتن است بر اثر نور نامناسب تانک یا فلاش دوربین و ... به وجد بیاید .

4 پنهان شدن ماهی ها که می تواند بر اثر رعایت نکردن ارتفاع تانک از سطح زمین باشد یا خوب دکور نشدن تانک یا حتی وجود یک ماهی پرخاشگر در تانک .

5 وجود زخم و جراحت بر روی بدن ماهی ها . که می تواند بر اثر دیگیری ماهی ها با یکدیگر و یا بر اثر برخورد ماهی با و سایل برنده در داخل تانک باشد .
در نهایت می توان گفت هر چیزی که ماهی را از شرایط طبیعی او دور کند باعث استرس در ماهی خواهد شد . که این استرس باعث مختل شدن با خوب کار نکردن سیستم ایمنی بدن ماهی و در نتیجه بیماری ماهی خواهد شد .

این متن ترجمه صرف یک مقاله نیست و از مقاله ها منابع متعددی استفاده شده است امیدوارم که برای دوستان و ماهیبازان عزیز مفید فایده قرار بگیرد .


منابع :
http://fins.actwin.com
www.fishdeals.com
www.fishchannel.com

 

نويسنده: Pardis | تاريخ: پنج شنبه 4 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

سازگاری ماهی ها با هم

گوشتخواران سازگار با هم


در مورد نگهداری گوشتخواران بر خلاف گیاهخواران ، نیاز به دقت و توجه بیش تری بوده و نمی توان هر نوع گوشتخواری را با سایر آنها نگهداری کرد .

در مورد سازگاری گوشتخواران مسئله ی اولی که به چشم می خورد ، اندازه ی آنان است ؛ به این صورت که بزرگتر بودن هر ماهی سبب آسیب ندیدن آن خواهد شد .

اما مسئله ی دوم در این مورد شکل بدنی آنها بوده ، به صورتی که بهتر است گوشتخوارانی که بدن پهنی دارند را با همین گوشتخوران نگهداری کرد و بر عکس .

اما به طور کلی در مورد نگهداری آنها می توان از گروه های زیر استفاده کرد :

 

گروه اول :



اسکار + سورم + پرت + پنکوسی گوشتخوار ( باله بلند ) + پیرانا + سیچلاید ها + ردتیل + جک دمپسی + تگزاس + گرین ترور + میداس سیچلاید + آروانا سیلور 

  

نکته : با این که در بالا نام چندین ماهی در یک گروه قرار داده شده ولی هیچگاه نمی توان همه ی آنها را با هم نگهداری کرده و تنها بایست از چند گونه از آنها نگهداری کرد . چون ماهی های گوشتخوار بسیار سریع رشد یافته و به همین سبب با سایر ماهی ها درگیر می شوند .

 

گروه دوم :

دیسکاس + اسکات + سورم + آنجل ( آنجل را هم با گیاهخواران و هم با بعضی گوشتخواران نگه می دارند . ) + آروانا سیلور + نایف

 


نکته : ماهی نایف را می توان در گروه اول هم نگهداری کرد ، ولی ممکن است از جانب بعضی از ماهیان آن گروه خطری نایف را تهدید کند .

تذکر : بسیاری از ماهیدارن به دلیل ظرافت بالای دیسکاس ، از آن تنها به همراه سایر دیسکاس ها نگهداری می کنند .

 

گروه سوم :

اگر شما تعداد زیادی از گوشتخواران را کنار هم نگه دارید امکان دعوا بین آنها وجود دارد که در گروه زیر میزان دعواهای احتمالی کمتر است .

اسکار + پیرانا + پنکوسی گوشتخوار + ردتیل + پرت ( البته پرت علاقه ی زیادی به دعوا دارد . )

نکته : دلیل اینکه ماهی زیبایی همچون فلاور هورن در این گروه ها قرار ندارد ؛ بسیار مهاجم بودن آن بوده و در بیش تر جاها ، فلاور را تنها در یک تانک قرار می دهند تا به ماهی دیگری آسیب نرساند .


گياهخواران سازگار با هم


به طور کلی بیش تر گیاهخواران را می توان با هم نگهداری کرد ؛ اما ممکن است به دلیل اختلاف اندازه در آنها مشکلاتی به وجود آورند ، که می توان از گروه های زیر استفاده کرد :

نکته : در صورتی که از ماهی ها تنها جهت زیبایی تانک خود استفاده کرده و علاقه ای به تکثیر آنها ندارید ، می بایست تنها از هر نوع از ماهی ، یک عدد نگهداری کنید .

 

گروه اول :



گوپی + مولی + پلاتی + سوارتل + کت فیش ها + گورامی ها  + شارک ها ( یک عدد ) + پنکوسی گیاهخوار + زبرا دانیو + بلک ویدئو + لوچ دلقک + تترا نئون + روح سیاه + کالر فیش

 

 

گروه دوم :

 کت فیش ها + گورامی ها + شارک ها + پنکوسی گیاهخوار + خانواده ی بارب ها  + فایتر ( دو فایتر را نمی توان در یک تانک نگهداری کرد . ) + آنجل + گلد فیش + + سیلور دالر + زبرا دانیو + بلک ویدئو + لوچ دلقک + روح سیاه

 

گروه سوم :

 اگر به ظرافت و زیبایی در تانک خود اهمیت می دهید می توانید از هر عضو از خانواده ی بارب ها تعدادی را در یک تانک قرار دهید تا زیبایی تانکتان دو چندان شود .

تایگر بارب + رزی بارب + گرین بارب + بارب طلایی + بارب حلب و سایر بارب ها .


نکته : بهتر است از بارب حلب و طلایی با سایر بارب ها نگهداری نکنید ، چون بیش تر از بقیه ی بارب ها رشد کرده و توازن به هم می خورد .


 

 

 

نويسنده: Pardis | تاريخ: پنج شنبه 4 خرداد 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

تکثیرآنجل

ماهی آنجل

 Angel   

 

این ماهی از خوانواده ی سیچلاید هاست . به فرشته ماهی معروف است و با نام علمی pterophyllum scalare شناخته میشه  و به نواحی آب گرم آمریکا و پاراگوئه تعلق دارد . 

 

آنجل ها دارای انواع متعددی هستند ولی در کل همه ی آنها نژادهایی یکسان دارند و جثه  ی آنها هم شبیه به هم است . از انواع آنها میتوان به : آنجل پلنگی ٫ سیاه ٫ سفید و مشکی ٫ سفید ٫ دودی و... اشاره کرد که تاکنون این اشکال در کشور پرورش یافته اند . ماهی صلح طلبی هست و حتی میتواند در کنار مولی ها و گوپی هاهم نیز به زندگی بپردازد . همیشه باید در تمیز و شفاف نگه داشتن آب آنها دقت و مراقبت ویژه  ای داشته باشید ٫ چرا که کوچکترین عاملی میتواند آنها را اذیت کند . برای داشتن یک جفت آنجل خوب باید حداقّل ۴ عدد آنجل سرحال و کامل که باله ها و دم سالم دارند انتخاب کنید . هرچی آکواریوم شما بزرگتر باشد ٫ میتوانید آنجل های بیشتری نگهداری کنید . برای ۴ عدد آنجل حداقل ۴۵ لیتر آب مورد نیاز است . تمام آکواریوم را به آنها اختصاص دهید و از ورود ماهیان دیگر به آکواریوم خودداری کنید تا محیطی زیباتر و بی دغدغه ای داشته باشند .

 

 

آنها انتخاب جفت خواهند کرد و پس از رضایت ماهی ماده از ماهی نر شما شاهد صحنه هایی جالب خواهید بود . در این حالت ماهی نر مدام به دنبال ماهی ماده میرود و به صورت عقب و جلو در کنار آن شنا میکند . و بر بدن ماهی ماده بوسه میزند . در این حالت شما میپندارید که ماهی نر ضربه هایی را به ماهی ماده وارد میسازد . باید گفت که شما اصلا نباید نگران باشید .

 

 

وقتی این عکس ایعمل ها را دیدید باید چند تخته سنگ نازک ( حد اقل ۴ سانتی متر ) و مشابه پیدا کرده و به صورت کج در آکواریوم قرار دهید . (گاهی دیده شده آنجلها مکان های نا مناسبی را مانند وسایل تزئنی اکواریوم ٫ سنگهای نا هموار و ... را برای تخم ریزی انتخاب کرده اند که اینکار باعث فاسد شدن تخمها میشود ٫ قرار دادن این سنگها برای جلوگیری از چنین اعمالی واجب و ضروری است ). آنها شرو به تمیز کزدن تخته سنگ خواهند کرد .

 

 

در موقع تخم ریزی لوله ی تخمدان ماهی ماده که گوی و توپی مانند است از زیر شکمش بیرون می آید .لوله ی اسپرم ماهی نر هم مانند یک سوزن است . متهی ماده تخم هارا رها میسازد و پشت سر آن ماهی نر تخم ها را بارور میکند . تخم ریزی آنجلها معمولا ۳۰/۱ الی ۲ ساعت طول میکشد . زمانی که تخم ریزی به پایان میرسد ٫ انجلها انرژی خود را از دست می دهند . حال شما باید آن تخته سنگ را با دقت از آکواریوم خارج کرده و به آکواریومی که از قبل محیا ساختید ٫ انتقال دهید و یک تخته سنگ مشابه را به جای آن قرار دهید تا آنجلها عصبانی نشوند ٫ چون ممکن است مدتها تخم گذاری نکنند .( آنجلها معمولا هر ۱۲ روز یکبار تخم ریزی میکنند .) به آب تخمها به مقدار توصیه شده داروی ضد عفونی به مقدار توصیه شده اضافه کنید تا از حمله ی قارچ ها جلوگیری شود .

 

 

تخمها معمولا بعد از دو روز شروع به ترکیدن میکنند و در مرحله ی لارویی قرار می گیرند . آنها در کف آکواریوم مینشینند و هیچ حرکتی ندارند واز کیسه ی زرد زیر شکمشان تغذیه میکنند . وقتی شما شاهد دم تکان دادن لاروها و شنای کوتاه آنها شدید  ٫ باید غذا دادن به آنها را شروع کنید . بهترین غذا برای آنها در این مرحله و قبل از دو ماهگی پودر تخم میگوی نمکی است . بعد از دو ماه آنهرا میتوانید با غذاهای مقوی دیگر تغذیه کنید . ( باید به انها غذایی داده شود که کوچکتر از دهانشان باشد . )

 

 

همیشه در نگهداری آنجل ها به تمیزی و شفاف بودن آب آنها دقت کافی داشته باشید . DH مناسب برای این ماهی در محدوده ی ۶ و PH آنها نیز باید حدود ۷ باشد . بهترین دما برای آنجلها ۲۷ درجه است . تشخیص نر و ماده بودن آنجلها کمی مشکل ایت و تاکنون راه های گوناگونی گفته شده است . ولی بهترین راه که معمولا نتیجه میدهد دقت به باله ی زیر شکم آنهاست که ماده ها زاویه ای قائم و نرها زاویه ای باز شکل دارند .

 

 

 

 

تکثیر ماهی انجل یا فرشته ماهی از ابتدا تا انتها:

انتخاب جفت: بهترین کار برای تهیه ماهی برای جفت انداختن انتخاب یک گروه از انجل های جوان میباشد که در تانکی نسبتا متوسط تا بزرگ به همراه گیاه و …. قرار میگیرند بعد از مدتی شما میتوانید جفت های خود را تشخیص دهید زیرا جفت ها حالت تحاجمی تری به خود میگید و یک گوشه از اکواریوم را انتخاب میکنند و اگر سنگ صاف یا گیاه پهنی در اکواریوم وجود داشته باشد شروع به تمیز سازی سنگ یا گیاه میکنند بسته به سن و سال گروه ماهیان انتخابی شما ممکن است مدتی طول بکشد تا انها به هم جفت بخورند.نگران جفت خوردن انجل های خود نباشید زیرا ماهی ها وقتی به سن بلوغ برسند خودشان جفت خود را انتخاب می کنند مخصوصا اگر شما یک گروه از انها را کنار یکدیگر قرار دهید به راحتی با هم جفت میخورند البته قرار دادن  ماهی نر و ماده در صورت تشخیص جنسیت به صورت مجزا در کنار هم ، ممکن است کمتر یا طولانی تر نتیجه دهد و جفت شما اماده تکثیر شوند.  به هرحال زمانی که آنجل های بالغ شروع به بوسیدن همدیگر می کنند و نسبت به بقیه ماهی ها تهاجمی می شوند و گوشه ای از آکواریوم را در اختیار خود میگیرند شما میتوانید تشخیص دهید که ماهیان انجل شما با هم جفت شده اند و به همین سادگی شما دارای یک یا چند جفت ماهی شده اید

 

اماده سازی اکواریوم: اگر جفت را در میان ماهی های دیگر یا هم گروه های خود رها کنید انها تخم ریزی میکنند اما یا تخم انها توسط بقیه خورده میشود یا دائما مضطربند و با بقیه دعوا میکنند و حتی زمانی که ببینند امنیتی برای تکثیر ندارند خودشان تخم ها را خواهند خورد بنابراین شما نیاز به اکواریوم تکثیر برای ماهیان خود دارید. اکواریوم تکثیر برای یک جفت انجل حداقل ۶۰ لیتر میباشد.کف این اکواریوم از ماسه یا سنگ های ریر پوشیده میشود، از گیاهان پهن در این اکواریوم مانند سیوی و از سنگ های صاف مرمری یکی به صورت مایل و یکی به صورت صاف در کف و حتی گلدان ها و سنگ های عمود در اکواریوم انجل ها حتما استفاده کنید تا محلی را که دوست دارند برای تخم ریزی انتخاب کنند. شاید این نکته به عنوان مطلب اخر برای اماده سازی اکواریوم انجل ها برای افراد تازه کار نیاز باشد که شما باید دما و پ-هاش اب را نیز چک کنید و این اکواریوم باید قبلا چرخه نیتروژن را نیز گذرانده باشد.دمای مناسب تکثیر برای انجل ها حدود ۲۸ درجه سانتیگراد میباشد و پ-هاش خنثی ۶٫۵ الی ۷  برای تکثیر نیز مطلوب است. چرخه را هم میتوانید قبل از ورود انجل ها به اکواریوم تکثیر به طور مصنوعی با طبیعی بگذرانید.

انتقال انجل ها به اکواریوم و تخم ریزی: پس از اماده سازی اکواریوم تکثیر ، انجل ها را بدون وارد شدن هیچ شوکی به ان انتقال دهید شما میتوانید انها را داخل یک کیسه قرار داده و به طور شناور در اکواریوم تکثیر قرار دهید با وجود اینکه ممکن است دمای هر دو اکواریوم یکی باشد ولی مجددا اب ها را هم دما کنید تا احیانا هیچ شوکی به انها وارد نشود.توصیه من این است که تا هم دما شدن اب کیسه با اب اکواریوم تکثیر مقداری از اب اکواریوم تکثیر را هم به کیسه انتقال دهید و ۵ دقیقه صبر کنید و تا دو یا سه مرحله این کار را انجام دهید تا سایر شرایط اب نیز برای انجل ها به طور اهسته ایجاد شود و هیچ شوک احتمالی به انها وارد نشود. بعد از انتقال سعی کنید هیچ استرسی به انها وارد نشود.انجل های شما بعد از چند روز که ببینند شرایط برای انها محیاست شروع به تخم ریزی میکنند. بهتر است شما در این زمان مقداری داروی متیلن بلو نیز برای از بین بردن قارچ ها به اکواریوم بیفزایید. به هر حال انها ابتدا محلی را که انتخاب کرده اند را با دهانشان تمیز میکنند.احتمالا سنگ صاف مایل یا برگ درختی را برای تخم ریزی انتخاب میکنند و تخم ریزی از طرف ماده و اسپرم پاشی از طرف نر به نحو مرتب و جالبی اغاز میشود.این کار حدود یکی دو ساعت طول میکشد و بعد از ان انجل ها شروع به مراقبت از تخم ها میکنند که شما دو راه در پیش رو خواهد داشت

 

منابع:http://fishone.blogfa.com/post-166.aspx

http://yusef-oskar.mihanblog.com/extrapage/angel

نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 1 فروردين 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

تکثیرگوپی
 

 

ماهی گوپی یکی از ماهیان زیبای اب شیرین است که نگهداری و تکثیر اسانی دارد و حتی افراد مبتدی هم قادر به تکثیر این گونه هستند. برای تغذیه این ماهی از انواع غذاهای خشک و اماده میتوان استفاده کرد. برای تکثیر این ماهی بهتر است از زایشگاه و یا گاشت انبوه گیاهی در اکواریم استفاده کرد. در این قسمت برای درک هر چه بیشتر تکثیر و نگهداری این ماهی اطلاعاتی برای علاقه مندان قرار داده شده که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد

 

نام رایج: گوپی

نام علمی: Poecilia reticulata

خانواده : Poecilidae

حد اکثر اندازه : ۵ الی ۶ سانتیمتر در جنس ماده و ۳ الی ۴ سانتی متر در جنس نر

سازگاری: سازگار با اکثر گیاه خواران

دمای مناسب نگهداری: ۲۴ الی ۲۶ درجه سانتی گراد

پ-هاش: ۶٫۵ الی ۷٫۵

شناخت: گوپی که اولین بار در سال ۱۸۶۶ توسط Robert John Guppy کشف شد یکی از ماهیان زیبای اب شیرین است که در خانواده زنده زاها جای میگیرد. با وجود اینکه اولین بار در سال ۱۸۶۶ این ماهی کشف شد اما قبل از ان هم گوپی ها توسط المانی ها شناخته شده بودند و چند سال بعد توسط اقای گوپی این ماهی معرفی شد. گوپی ها به دلیل تکثیر راحت و رنگ امیزی زیبای دم و تکثیر حرفه ای برای به وجود اوردن اشکال و طرح های مختلف یکی از ماهیان محبوب و دوست داشتنی اب شیرین محسوب میشوند که در تکثیر معمول و غیر حرفه ای هم از انها به عنوان راحترین ها در تکثیر یاد میکنند. گوپی ها در اصل بومی ونزویلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه هستند ولی اکثر گوپی های در حال حاضر و موجود در مغازه های اکواریومی همگی دست ساز و بر اثر تکثیر موفق بین گوپی های مختلف به وجود امده اند و به شما با قیمتی اندک و در بعضی نمونه های خاص به قیمت بالایی به فروش میرسند. همه گوپی ها را به یک نام واحد “گوپی”  میشناسند اما در نمونه های مختلف از نام های رایجی همچون گوپی پوست ماری ، گوپی دم قرمز، گوپی دم آبی ، گوپی دم خرگوشی ، گوپی فانتزی و ….. نیز استفاده میکنند. جثه کوچک گوپی ها که در جنس ماده از ۶ سانتیمتر بیشتر تجاوز نکرده و در جنس نر هم به  ۴ سانتیمتر نمیرسند، در بعضی مواقع میتوان این جثه را از خصوصیات انها دانست و در برخی موارد دیگر ضعفشان را نشان داد از دیگر خصوصیات انها میتوان به تطبیق دادن خود با شرایط محیط و سازگاری با اکثر ماهیان صلح جوی اب شیرین اشاره کرد که همه و همه ی این خصوصیات و مطالب عرض شده که قبل و بعد از این مطلب نوشته میشود گوپی ها را به یک ماهی دوست داشتنی و ایدال برای نگهداری بدل کرده است

نگهداری: کار سختی برای نگهداری انها نخواهید داشت و حتی اگر انها را به صورت تک گونه نگهداری کنید میتوانید در همان تانکی که از انها نگهداری میکنید گوپی های خود را نیز در همانجا با کمی پیش بینی و تدابیر تکثیر کنید.بسته به تعداد ماهیان خود چه تک گونه و چه به صورت جمعی با سایر ماهیان تانک مناسبی را در نظر بگیرید و دمای اب را روی ۲۶ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و پ-هاش را نیز خنثی در نظر بگیرید که برای گوپی ها و اکثر ماهیان رایج اب شیرین دما و پ-هاش مناسبی است. پوشش گیاهی برای تانک گوپی های شما بهترین دکر بندی برای انهاست و گوپی ها از شنا بین گیاهان لذت خواهند برد و اگر این گیاهان از نوع طبیعی انتخاب شود برای انها بسیار مطلوب تر است. اگر گوپی ها را به صورت تک گونه نگهداری میکنید و میخواهید در همان تانک نگهداری، گوپی ها را نیز تکثیر کنید تا میتوانید از گیاهان متراکم در کف اکواریوم خود استفاده کنید تا نوزادان در کف بین گیاهان مخفی شوند ولی اگر میخواهید به صورت مجزا انها را تکثیر کنید ادامه مطالب اینجانب را  در قسمت تکثیر این گونه در اخر همین مقاله بخوانید. سایر نکاتی را که میتوان برای نگهداری انها عرض کرد تا به مشکلی بر نخورید انتخاب هم تانکی برای انهاست که در صورتی که میخواهید گوپی ها را به طور گروهی با سایرین نگهداری کنید بهتر است از ماهیان کاملا صلح جو و گیاه خوار استفاده کنید گوپی ها را میتوانید با هم خانواده های خود مانند سوارتل ،پلاتی ، مولی و دیگر ماهیان صلح جو و گیاه خوار مانند تتراها، گورامی ها، کریدوراس ، لوچ ها و گربه ماهیان بی ازار مانند لجن خوارها نگهداری کنید ولی توجه کنید در خانواده گیاه خواران هم بعضی ماهیان تحمل یکدیگر را ندارند و یا دائما شیطنت میکنند و می توانند به گوپی شما اسیب برسانند که در رده گیاه خواران میتوان به بارب ها اشاره کرد که سردار انها تایگر بارب است که به ماهیانی با دم و باله زیبا و بلند همچون گوپی و حتی انجل ها رحم نمیکند و مدام در تعقیب آنها جهت گاز گرفتن حرکت می کند و احتمالا گوپی شما را از بین میبرد.

تغذیه: گوپی ها همانند سایر زنده زاها همه چیز خوارند و میتوانید هر غذایی مانند غذاهای خشک و حتی گوشتی به انها بدهید. بعضی اوقات دل گاو چرخ شده در زمان تکثیر برای تولید مثل موفق نیز برای انها توصیه میشود. در کل انها گیاه خوارند و هر انچه به ماهیان گیاه خوار خود میدهید میتوانید به گوپی های خود نیز بدهید به شرط انکه اندازه غذا طوری باشد که انها بتوانند بخورند

فکر کنم برای نگهداری ماهی گوپی مطالب ارائه شده کافی باشد و بهتر است به بخش تکثیر انها بپردازیم

تکثیر: اگر شما ماهی زنده زایی مانند مولی یا پلاتی و …  را تکثیر کرده باشید یا مطالب نوشته شده در مورد انها که در همین سایت به صورت کامل در گذشته یاد شد را خوانده باشید انگار مطالب تکثیر گوپی را نیز خوانده اید و گوپی را نیز به راحتی تکثیر خواهید کرد ولی برای علاقه مندان در این قسمت هم به طور مجزا و قدم به قدم در مورد تکثیر گوپی توضیح خواهم داد تا افراد مبتدی و مایل به تکثیر این گونه هم بتوانند از ان استفاده کنند

قدم اول تشخیص جنسیت:

ماهی ماده  :

الف- باله زیر شکم ماهی ماده پهن و بزرگ و گرد است.

ب- بدن ماهی ماده ساده و بی نقش و نگار است و جثه بزرگتری نسبت به نر دارد.

ج- در ماهی ماده حامله شکم متورم و زیر شکم خال سیاه وجود دارد که وضعیت بچه ها را نشان می دهد

ماهی نر :

الف- باله زیر شکم ماهی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است ( حالت یک باله سوزنی شکل)

ب- اندام ماهی نر لاغرتر، کوچک تر و باریک تر است.

ج- باله های ماهی نر بزرگتر و برافراشته تر است و دارای رنگهای گوناگون و نقش و نگار بیشتری است.

قدم دوم  انتقال گوپی ها به تانک تکثیر:بعد از تشخیص جنسیت گوپی ها لازم است تا انها را برای تکثیر به اکواریوم جداگانه ای که شرایط مورد نیاز انها مانند دما و پ-هاش و … که در ابتدا به ان اشاره شد، انتقال دهید. شما برای تکثیر به دو شکل میتوانید عمل کنید یا اینکه اکواریوم را طوری دکر بندی کنید که بچه ها قادر به پنهان شدن باشند (کف را از گیاهان تا میتوانید متراکم کنید) تا از صدمه دیدن انها از طرف والدین خوداری شود زیرا بر خلاف گوپی ماده گوپی نر علاقه به خوردن بچه ها دارد و بعد از زایمان ماده، انها را خواهند خورد. بنابراین یا تانک باید از گیاهان متراکم شود تا بچه ها پنهان شوند یا اینکه بعد از دنیا امدن بچه ها ، والدین یا خود بچه ها را به تانک دیگری منتقل کنید یا از زایشگاه برای انجام  تکثیر استفاده کنید

روش اول استفاده از تانک متراکم از گیاه: در صورتی که تانک مورد نظر را که بهتر است با گیاهان طبیعی دکر بندی شود انتخاب کردید و چند بار در بالا هم به این نوع تکثیر اشاره شد دیگر کار شما تمام شده و بعد از انتقال گوپی ها به ان و تغذیه مناسب انها با غذاهای مقوی ( بهتر است در هفته یک یا دوبار به انها غذای گوشتی مانند دل گاو چرخ شده بدهید) عمل لقاح توسط گوپی ها انجام شده و پس از مدتی شاهد خواهید بود که شکم ماهی ماده متورم شده و ماهی در مرحله ای که قرار دارد زایمان خواهد داشت و بچه گوپی ها به کف و زیر گیاهان و دکرها پنهان میشوند البته ریسک این روش زیاد است و ممکن است در انتها بچه گوپی زیادی برای شما باقی نماند

روش دوم استفاده از زایشگاه: اگر دوست دارید اصولی کار کنید و در انتها بازدهی بالایی هم داشته باشید بهتر است از روش زایشگاه استفاده کنید در این روش بعد از انتقال گوپی ها به اکواریوم تکثیر و انجام عمل لقاح با نزدیک شدن به زمان زایمان ماهی ماده علائمی را مانند متورم شدن شکم ماهی ماده، سیاه شدن انتهای شکم که نشان از وجود بچه است، حرکات ارامتر ماهی ماده و در نزدیکی زمان زایمان علائمی چون ورم شدید شکم به طوری که مخرج ماده به شکل لوله در اماده و اصولا ماده کنار سنگ یا گیاهی تکان تکان میخورد و… را میتوانید مشاهده کنید که شما از شب قبل باید ماهی ماده را به زایشگاه انتقال دهید تا پس از زایمان بچه ها در خطر خورده شدن از طرف والدین در امان بمانند

زایشگاه چیست: زایشگاه محفظه ای توری است که در داخل اکواریوم نصب میشود و ماهی ماده در هنگام زایمان در ان قرار میگیرد و بچه ها میتوانند از محفظه های توری خارج شوند و دسترسی والدین از انها قطع شود البته زایشگاه های معمولی موجود در بازار کمی نامرغوب است و تور استفاده شده در انها انقدر ریز است که گاهی اوقات بچه ماهیان در همان تور گرفتار میشوند ،شاید هم استفاده از تور ریز در این نوع زایشگاه ها به دلیل نامرغوب بودن ان نیست و به این دلیل باشد که بچه ها در همان تور باقی بمانند و به اکواریوم انتقال داده نشوند چون ممکن است شما در اکواریوم از ماهیان دیگری استفاده کنید البته بعضی دیگر از زایشگاه ها هم دو طبقه هستند و بچه ها از شیارهای کف طبقه بالا به طبقه پایین زایشگاه منتقل میشوند به هر حال تصمیم با شماست و اگر زایشگاه در نظر گرفته شما مناسب نیست شاید بهتر باشد ماهی ماده را مستقیما در اکواریوم قرار دهید و بعد از زایمان ، ماهی ماده را به اکواریوم دیگری یا اکواریوم اصلی خود بازگردانید

تغذیه بچه گوپی ها: شما میتوانید هر انچه که به گوپی های بزرگ میدهید را کاملا پودر کنید به طوری که بچه گوپی ها قادر به خوردن انها باشند ، مثلا گرم فشرده را بین کاغذی قرار دهید و با چیزی به ان چند ضربه بزنید تا پودر شود و به بچه گوپی ها بدهید

نکته: بارها دیده شده که بچه گوپی های تکثیر شده توسط افراد مبتدی تا رشد کامل و بلوغ زمان زیادی را سپری میکنند و لاغر و بدشکل هستند و دلیل اصلی ان را میتوان تغذیه غلط و استفاده از اکواریوم های بدون گیاه دانست شما بهتر است در اکواریومی که بچه گوپی ها را در ان نگهداری میکنید از گیاهان استفاده کنید و شاهد رشد چشمگیر انها باشد. برای تغذیه هم بهتر است از تنوع غذایی برای انها غافل نشوید

 

 

 

گوپی ها از وابستگان مولی ها، پداتی ها و دم شمشیری ها هستند که نام خانواده این گونه Poeciliidae می باشد. همه آنها زنده زا هستند به این معنی که بچه زا می باشند.

 


گوپی ها از وابستگان مولی ها، پلاتی ها و دم شمشیری ها هستند که نام خانواده این گونه Poeciliidae می باشد. همه آنها زنده زا هستند به این معنی که بچه زا می باشند.

از گوپی ها استفاده گسترده اي براي كنترل پشه مي شود و به عنوان غذاي اين ماهي پشه هايي كه تهديدي براي انتقال بيماري مالاريا هستند را مي توان استفاده كرد.
شما می توانید در آکواریوم خانه خود به گوپی ها غذاهای خشک شده، فریزری، لارو قرمز رنگ پشه های ریز، توبی فیکس، میگوی آب شور و همچنین غذاهای آماده که حاوی حجم بالای سبزیجاتی نظیر Spirulina است، بدهید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


هیچگاه به آنها بیشتر از آنچه که در 1 دقیقه می توانند بخورند غذا ندهید. باقیمانده غذايي که خورده نمی شود. تجزیه شده و مخزن را آلوده می کند. اگر بخشي از غذاي آنها خورده نشد، آنها را جمع آوری کنید. به گوپی هایتان در وعده های کمتر مثلا 2 دفعه در طول روز غذا دهید.

 

 

 

 

 

 

گوپیها را با ماهی Betta یا فایتر (نوعی ماهی آکواریومی) یا دیگر ماهیهایی که جنبش و حرکت کمی دارند نگهداری نکنید زیرا آنها به باله های خودشان صدمه خواهند زد. همچنین ممکن است به خودشان آسیب برسانند.ماهی گوپی نر باله های بلندتر با رنگهای جالب توجهی دارد .

تکثیر گوپی ها خیلی آسان است. در حقیقت تنها چیزی که نیاز است یک نر همراه 2 ماده می باشد. حال ممکن است این سوال در ذهن شما بوجود آید که چرا فقط 1 ماده مورد نیاز نیست؟ این مسئله به این خاطر است که گوپی های نر بیشتر وقت و نیرویشان را صرف جلب توجه کردن ماده ها می کنند. بنابراین بهتر است که در ازای 1 نر دو ماهی ماده موجود باشد تا ماده ها هر از چند گاهی فرصت استراحت داشته باشند.
گوپی نر، گوپی ماده را بارور می کند. به این صورت که از باله مخرجی اش یا همان منفذ تناسلی استفاده کرده و این کار را انجام می دهد. ماده هایی که باردار می باشند معمولا در محیط تاریک ظاهر می شوند و اطراف مخرج و همینطور بدنشان افزایش حجم پیدا می کند.

ما توصیه می کنیم که ماهی های ماده باردار را از داخل ماهي دان به مخزن زایشگاه برای تولد بچه هایشان انتقال دهید.

اگر بعد از تولد نوزادان، بالغين را از داخل جعبه زایمان خارج نکنید، بزرگترها، نوزادان را خواهند خورد (حتی اگر مادرشان باشد).

اين ماهي با ساير ماهیهایی که همگی در رده زنده زا ها هستند مانند:
تتراها، رازبوراها، گورامی ها، ماهیان رنگین کمان، گریدوراس ها، پلکوها، لوچ ها، گورامی دارف (کوتوله) و گربه ماهیان کوچک سازگاري دارند.

 

براي نگهداري از ماهي گوپي توصيه مي شود آکوارومی کوچک با حجم 20 گالن همراه با مقدار زیادی گیاه آكواريومي نظیر java Fern و java Moss استفاده شود. گیاهان فوق مقاوم هستند و می توانند ترکیبات آب سخت را که برای گوپی ها مطلوب است تحمل كنند.
خانواده گوپي 
این ماهیها گونه هایی هستند که بین آنها سازگاری وجود دارد. بنابر این شما می توانید آنها را در کنار هم بدون هیچ خطری نگهداری کنید.
ماهی گوپی معمولا PH در محدوده متوسط یعنی 7 (خنثی) را ترجیح می دهد اما می تواند خود را با شرایطی پایین تر تا 6 و در نهایت تا بالای محدوده 7 (نزدیک به 8) وفق دهد و ( اگرچه آنها آب سخت را به خوبی تحمل می کنند) سختی آب می بایست در حد متوسطی باشد. هنمچنین در مقابل سختی كم مقاومت نيستند. درجه حرارت محيط نگهداري آنها می بایستی پایین تر از 75 درجه فارنهایت باشد اما می توانند درجه حرارتی مابین 60تا 80 درجه فارنهایت را نيز تحمل کنند.

هیچگاه به آنها بیشتر از آنچه که در 1 دقیقه می توانند بخورند غذا ندهید. باقیمانده غذايي که خورده نمی شود تجزیه شده و مخزن را آلوده می کند. اگر بخشي از غذاي آنها خورده نشد، آنها را جمع آوری کنید. به گوپی هایتان در وعده های کمتر مثلا 2 دفعه در طول روز غذا دهید.

بنابراین بهترین راه این است که چندین گوپی را بصورت زوجی برای کاهش حالت تهاجمی و جنگجویی ماهیها در آکواریوم با هم نگهداری کنید.
ماهی گوپی نر باله های بلندتر با رنگهای جالب توجهی دارد و بقیه خصوصیات ظاهری اش نسبت به ماده که معمولا بزرگتر است برابری دارد.
گوپیها در آبهایی که کیفیت بهتری دارد سالم تر خواهند بود. برنامه غذایی مناسب همراه با آبی که زود به زود تعویض شود محیطی سالم تر را ایجاد می کند. بهترین مقدار تعویض 10 تا 15 درصد آن هر هفته یا 20 تا 25 درصد در هفته های بعد توصیه می گردد.
تکثیر گوپی ها خیلی آسان است. در حقیقت تنها چیزی که نیاز است یک نر همراه 2 ماده می باشد. حال ممکن است این سوال در ذهن شما بوجود آید که چرا فقط 1 ماده مورد نیاز نیست؟ این مسئله به این خاطر است که گوپی های نر بیشتر وقت و نیرویشان را صرف جلب توجه کردن ماده ها می کنند. بنابراین بهتر است که در ازای 1 نر دو ماهی ماده موجود باشد تا ماده ها هر از چند گاهی فرصت استراحت داشته باشند.
گوپی نر، گوپی ماده را بارور می کند. به این صورت که از باله مخرجی اش یا همان منفذ تناسلی استفاده کرده و این کار را انجام می دهد. ماده هایی که باردار می باشند معمولا در محیط تاریک ظاهر می شوند و اطراف مخرج و همینطور بدنشان افزایش حجم پیدا می کند.

ما توصیه می کنیم که ماهی های ماده باردار را از داخل ماهي دان به مخزن زایشگاه برای تولد بچه هایشان انتقال دهید.

اگر بعد از تولد نوزادان، بالغين را از داخل جعبه زایمان خارج نکنید، بزرگترها، نوزادان را خواهند خورد (حتی اگر مادرشان باشد).

اين ماهي با ساير ماهیهایی که همگی در رده زنده زا ها هستند مانند:
تتراها، رازبوراها، گورامی ها، ماهیان رنگین کمان، گریدوراس ها، پلکوها، لوچ ها، گورامی دارف (کوتوله) و گربه

منبع:http://iranpest.blogdoon.com/Post-447.aspx

منبع:http://fishone.blogfa.com/post-169.aspx

نويسنده: Pardis | تاريخ: سه شنبه 1 فروردين 1391برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |

لیست ماهیان آب شیرین و آب شور

سلام دوستان امروز لیست ماهیان آب شیرین و شور را گذاشتم نظر یادتون نره.

ماهیان آب شیرین:

 

فايتر

تايگر بارب

اسکار

آروانا

آنجل

سيچلايد تگزاسي

گورامي اسفرانموس

چاقو ماهي(نايف)

خانواده لوچ ها

کت فيش دراگون

آب پاش(تيرانداز)

سيلور دالر 

سيچلايد جواهري

ديسکاس

گرين ترور(تيلور)

رد دويل و ميداس

سورم

پروت(بوفالو)

ماهيهاي زنده زا

گلدفيش ها

پوزه خرگوشي

آذرخش

رافائل(کت فيش زاويه)

فرانتوزا

راميرزي

پروانه ماهي(آروانا پروانه)

کاتانگا(جگوار)

سفره ماهي آب شيرين

نئون

فلاورهورن

گربه ماهي سيامي

روح سياه

لاک پشت گوش قرمز

اسکات

آنجل مونو و خفاشي

گربه ماهي آفريقايي

پيرانا

ردتيل

حلزون طلايي

سنگ ماهي

سرسوسماري

پيکتوس

کوريدوراس

سيچلايد دهان آتشي

گياهان آکواريومي

فيل ماهي

پنگوسي(فن کوسه)

گورامي بوسنده

سمندر و اکسولوتل

پوفر(صندوق ماهي )

شارک

اوراتوس

ماهيان شيشه اي

گورامي سه خال

مارماهيان

سيچلايد مارمالاد(کاليکو)

راکت فيش(باراکودا)

پانچاکس

سيچلايد زرافه اي(کماندو)

کوي فيش(کوئي)

سيچلايد مرواريدي و زمين خوار

جک دمپسي

سر ماري

سيچلايد زنداني

سيچلايد بالوني

گورامي دارف(کوتوله)

سيچلايد دوبويسي

ريچاردسون

کت فيش سفره اي

سيچلايد تريماک (فلاور)

رتيل پلنگي

ميگوي آب شيرين

بارب حلب

گورامي مرواريدي

پليکو (شيشه پاک کن)

سيچلايد گورخري

سيچلايد پلي سيگما

نايف آبا آبا

پوزه ميموني

گربه ماهي وارونه

سيچلايد چشم خوار(سر اسبي)

سيچلايد موزامبيک

ماهي رنگين کمان

دلفين ماهي

نيدل (اردک ماهي سر سوزني)

آناناس ماهي

ماهیان آب شور:

لیست ماهی های آبشور
پرچم ماهي باله دراز ( آنتن دار ) آب شورماهي رَس رُفتگر

آتش ماهي

گاو ماهي شاخ دار

ماهي شيرين لب شرقي


ماهي مرکب

ماهي توت فرنگي

گروپر پلنگي

روباه ماهي

ماشه ماهيها

ماهي جراح لبه طلايي

ماهي تانگ زرد

قلاب ماهي

ماهي جراح گورخري

ماهي جراح ماتيکي


ماهي جراح آبي باروتي

ماهي تانگ آبي

ماهي جراح دم قرمز

ستاره دريايي لينكياي آبي

کوين انجل

عقرب ماهي‌ها

دلقک ماهي

دوشيزه ماهي‌ها

ماهي‌هاي دمنده

‏طوطي ماهي‌ها

فرشته ماهي‌ها

ميگو

پروانه ماهي‌ها


بت مغربي

قورباغه ‌ماهي‌ها

جوجه‌تيغي ماهي‌ها

جعبه ماهي‌ها

سوهان ماهي‌ها

سنجاب ماهي‌ها

ماهي کاردينال

راس دم بربطي

آنتن دار شاخ دار

راس دم چنگي

جراح دلقک

منابع:http://mahi-dost.blogfa.com/post-352.aspx

http://forum.patoghu.com/thread167262.html

نويسنده: Pardis | تاريخ: شنبه 27 اسفند 1390برچسب:, | موضوع: <-PostCategory-> |